foto5

Få det optimale ud af energien

Der er mange gode grunde til at spare på energien og energibesparelser kommer i mange forskellige former og afstøbninger. Når man snakker om at spare på energien, så snakker man ofte om CO2-udledningen og at man for miljøets skyld, skal have nedsat denne udledning, men dette er ikke den eneste fordel ved at spare på energien. Faktisk kan man spare rigtigt mange penge som både som erhverv- og som privatperson.

Er du i tvivl om hvordan du bedst muligt optimerer dit energi forbrug, så er det en rigtigt god idé at kontakte en tekniker. Han kan nemlig sørge for at du får præcis den rådgivning, som du har brug for. Bor du fx. i Sæby og skal til at bygge et nyt hus, eller for den sags skyld, at du står og skal til at renovere dit gamle hus. Så gør brug af en professionel i området, som kan udarbejde en energirapport for dig. En energirapport vil give dig et overblik over hvilke energibesparelser som du kan gøre brug af, samt hvilke som gavner dig mest. En sådan rapports pris afhænger selvfølgelig af sagens omfang og husets størrelse, ring til din lokale tekniker og få en pris. Pengene er hurtigt tjent hjem igen og derudover vil du bidrage til at efterlade verden. i en bedre stand, end vi i sin tid modtog den.

Den danske stat giver tilskud til energibesparelser

Faktisk er det sådan at den danske stat idag, går så meget op i energibesparelser, at der bliver givet tilskud til både private og erhverv. For at være gyldig til at modtage tilskudet, skal du på én eller flere måder bidrage til at nedsætte CO2-udledningen. Dette kan være i mange former, fx. skift af fyr – fra gasfyr til nyt, efterisolering, nye vinduer, installation af solvarme eller meget andet. Det fungerer sådan at du kan søge om at få tilskudet, i forhold til, hvor meget energi du har sparet. Har du efterisoleret hele huset og opsat solceller, kan der være rigtige penge at hente. Har du derimod kun skiftet nogle glødepærer ud, vil der ikke være så meget at hente.

Har du hus i Sæby og ønsker du at spare yderligere på energien, så kan du gøre brug af din allerede eksisterende energimærkning. Ved at bruge denne som udgangspunkt, kan du hurtigt finde ud af hvilke muligheder du har for at mindske forbruget og du vil på denne måde hurtigt få et overblik over hvad som der kan betale sig og hvad som der ikke kan betale sig. Det er en rigtig god idé at have denne ved hånden, både hvis du overvejer at renovere – men også hvis du overvejer at sælge. Udover dette kan en tekniker fra Sæby hjælpe dig med at udregne hvor mange penge, som du kan få tilbage i tilskud. Det kan være svært at lave disse beregninger selv, så hvis du vil have mest ud af energioptimeringen, anbefales det at få hjælp af en professionel.